Onze aanpak

Ieder schip is uniek. Uw installatie hangt samen met wat de eindklant in de machinekamer nodig heeft. Exalto helpt u daarbij. Onze specialisten staan klaar om samen met u een project vorm te geven en de installatie in het schip te passen. Exalto ontwerpt, ontwikkeld en produceert uw voortstuwing- & roerinstallatie voor u.

Definitie van uw wensen

We beginnen met het in kaart brengen van de wensen, mogelijkheden en vereisten. De scheeps- en motorgegevens, het vaargebied en de door u gewenste vaareigenschappen, snelheid, inbouwsituatie en verwachtte gebruik worden vastgelegd. Dat is het uitgangspunt voor onze engineers.

Ontwerp

Onze engineers ontwerpen een systeem. Hierbij worden de nodige berekeningen uitgevoerd, waaronder; schroefasdiameter, lagerafstanden, koppeling, scheepsschroef en hydraulische stuurinrichting. Daarna wordt uw voortstuwingsinstallatie in 2D of 3D (Autocad/Solidworks) getekend. Op verzoek wordt de voortstuwingsinstallatie ingetekend in uw schip zodat de goede passing vooraf is gegarandeerd. Indien de installatie onder keur is worden de tekeningen ter akkordering naar de keurende instantie gestuurd. Het volledige traject van ontwerp, tekening, en certificering kunnen wij u uit handen nemen.

Werkvoorbereiding

Uw voortstuwingsinstallatie wordt productiegereed gemaakt. Stuklijsten en werktekeningen worden in detail uitgewerkt.

Productie

Met ons goed uitgeruste machinepark wordt uw installatie vervaardigd.

Controle / Keur

De kwaliteitscontroleur waarborgt een constante kwaliteit. Gecontroleerd wordt of de installatie conform ontwerp en de eisen van de betreffende instantie is gemaakt. Zonder het Exalto keurmerk van onze eigen kwaliteitscontrole mag uw voortstuwingsinstallatie de deur niet uit. Afname is mogelijk door diverse keurende instanties zoals o.a. ABS, Bureau Veritas, DNV GL,  Lloyds en Rina.
ABSBureau Veritas DNV-GL Lloyds RINA

 

 

Levering

Uw installatie kan door ons worden afgeleverd met speciaal transport of met onze eigen koeriersdienst.

Nazorg

Uw voortstuwingsinstallatie wordt door ons gedocumenteerd en bewaard. Hierdoor kunnen onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst snel en adequaat uitgevoerd worden.
Propulsion_sfeerbeeld_rond_Slijpen_Jan_001Propulsion_sfeerbeeld_rond_Lassen_Jan_001Propulsion_sfeerbeeld_rond_Draaibank_Jan_001Propulsion_sfeerbeeld_rond_Draaibank_Bert_001